Okategoriserade Pyssel med barn

Vi provar på krympplast

23 september, 2016

Jag tycker det är roligt att få prova på nya material, idag testar jag och sonen krympplast.Krympplast är ett material för att skapa exempelvis nyckelringssmycken eller amuletter, men jag tänker att man lika gärna kan använda det till namnskyltar, magneter, julgransprydnader eller skyltar för utomhusbruk för att nämna några varianter.

p1140350

Den plast jag och min 2-åring testat idag har jag köpt in på TGR och de hade då färdiga motiv ritat på plasten. Det finns även krympplast utan motiv på om man vill utmana sig själv lite ytterligare. Det hela är mycket enkelt, du färglägger på den skrovliga sidan av plasten, värmer ugnen och lägger in plasten på bakplåtspapper under någon minut. Plasten krymper då ihop och blir hård. Glöm inte att göra eventuella hål att fästa hänganordningar i, innan du lägger in plasten i ugnen.

Efter en lång stunds ritande och väntande på att ugnen skulle bli tillräckligt varm, chockades sonen av att hans figur krympte ihop inuti ugnen. När han dock fick den hårdnade plastbiten i handen accepterade han läget och sprang stolt med sitt alster för att visa och ge bort den till sin far. Det här kan bli bra små julklappar att ge bort från den lille i år!

Du kanske också gillar

Kommentera gärna!

Lämna ett svar