Barnkläder Leksaker

Lätt att sy: Utklädningskläder/trollkarlsdräkt

26 februari, 2016

Har just insett att det är kul att fixa utklädningskläder till barn, då man får vara kreativ, använda vilka färger man vill och resultatet får vara hur lekfullt som helst. Häromdagen syddes en björnmask (som kommer dyka upp här inom kort) och idag skapades en häx-/trollkarlsdräkt.

Jag har redan planerat fler projekt, så den lille här hemma kan leka och klä ut sig till både det ena och andra. Men först kommer en liten beskrivning av denna dags verk: image

Hatten är sydd i fleecetyg, så den är sådär lite lagom stabil. Mjuk nog att inte gå sönder om man råkar sätta sig på den, men ändå stark nog att kunna stå upp som en “riktig” hatt.

Manteln har ett kardborreband som halsfäste, så att den ska vara lätt att ta på och dra av och är sydd i velour och fållad med bomullskantband. Kantbandet gör att manteln böljar lite extra.

image

Till denna utstyrsel krävs självklart en trollstav. Den blev tillverkad av en rundstav som målades svart och pryddes med glitter och sedan ett lager lack. I toppen sydde jag en stjärna av gul fleece som stoppades och limmades samt syddes fast på rundstaven. I botten har jag satt ett lager svart washitejp.

Om någon är sugen på tydligare instruktioner är det bara att säga till!

Du kanske också gillar

Kommentera gärna!

Lämna ett svar