Leksaker

Utklädnad för barn: hund och björn

2 mars, 2016

När jag blir ivrig och vill få mina ideér klara fort får jag ibland för mig att sy utan att först skapa ett mönster. Passformen blir därför inte alltid perfekt från början och det kan lätt sluta med många omgångars sprättning och tillklippning. Ikväll lyckades det faktiskt relativt bra från start. Kvällens skapande resulterade i en mössa med hundöron och en tillhörande svans. Maken kunde dock inte riktigt se vilket djur det var tänkt att se ut som, utan ansåg mer att man såg “lite skojig” ut i kreationen. Jag får hoppas att barnet har bättre fantasi. 😉

Hundmössan och svansen har fått tryckknappar som fästen och mössan är sydd lite som en hjälm. Den har endast två mönsterdelar, en rektangulär remsa som går över huvudet och en del på sidorna som är rundad upptill och tillklippt för ansiktet. Jag ritar gärna upp och lägger in en skiss om någon vill ha det. Öronen är sydda i två tyger, vrängda och fastsydda på mössans sidor.

image

Björnmasken bredvid fixade jag ett mönster till genom att googla på utskrivbara ansiktsmasker till barn (finns sådana som är tänka att klippa ut i papper och måla på). Jag kapade masken så att barnets mun kommer nedanför masken och gjorde större hål för ögonen.

Ansiktsmasken är sydd i två lager med stoppning mellan. Runt huvudet går ett resårband. Nosen är en stor knapp.

 

Du kanske också gillar

1 kommentar

  • Svara Tezz 4 mars, 2016 vid 20:25

    Men åh så fint! 🙂 och jag har ju fått låna en symaskin (som förhoppningsvis inte tänker krångla med mig), så du får gärna rita mönster, om jag nu skulle få tummen ur 🙂

  • Lämna ett svar