Leksaker

Stora tygklossar för små äventyr

2 december, 2014

I en av tidningarna från Allt om handarbete fanns mönster till dessa tygklossar. Med några modifieringar blev det roliga leksaker att titta på som pytteliten och att kasta och bygga med som lite större.

Klossarna tillverkas av det tyg du har hemma och du kan ju själv välja vilka symboler och motiv du vill ha med. Jag tog exempelvis ett tyg med bilder på nallar där jag resolut klippte ut nallarna och använde som motiv.

Man fäster de olika smådelarna med dubbelhäftande mellanlägg och sicksackar runt kanterna. Mina klossar är i storleken 15 x 15 cm.

För att göra klossarna lite extra spännande fyllde jag dem med olika material som ger dem ett ljud då man klämmer på dem eller kastar dem. Ris eller ärtor i en liten behållare (exempelvis från ett kinderägg) är ett förslag på sådant, annars kan man lägga i små bjällror (köpte in mina från panduro) eller cellofan.

Du kanske också gillar

Kommentera gärna!

Lämna ett svar