Högtider Pyssel med barn

Snöglob och julgranspynt

11 december, 2015

Visst har ju lilleman hunnit med att greja i veckan som varit också. Något eget att hänga i julgranen måste man ju ha!

Snöglob

Den lilla snögubben köpte jag på Emmaus (Second hand) och stoppade ner i en av burkarna i adventskalendern, som för övrigt blivit en succé. Lillkillen tycker att det är spännande att få öppna burkarna och springer fort dit när jag nämner dem, men han blir allt lite besviken då det inte ligger något mer än en bild i burken, då väljer han att ta med sig locket istället 😀

Bra tutorials för att göra snöglobar finns här och var, det är ju superenkelt. Jag köpte glycerol till vår, men vet egentligen inte om det behövs, lite långsammare kanske glittret rör sig på grund av det. Eftersom snögubben hade lite blå detaljer stoppade vi både silverglitter och blått glitter i vattnet, det senare verkar dock färgat av sig lite grann och nu är hela snögubben lite blåaktig. Nöjda blev vi trots det och den pryder nu fönstret i barnrummet.

Julgranspynt 1-åring

Snöglob julgranspynt

Julgranspyntet är gjort i vit färg uppblandat med lite målarmedium som målades på en gammal plastficka. Innan färgen torkat strödde vi på massor av socker och glitter. Att hälla på sockret var tydligen det roligaste av alltihop, så det var tur att jag inte tagit fram hela sockerpåsen. Två cirklar av alstren klistrades sedan ihop så att kulan ska vara fin från alla håll. Lite snöbollsaktigt blev det med sockret som kristalliserade sig. Svårt att fånga ordentligt på bild dock!

Du kanske också gillar

Kommentera gärna!

Lämna ett svar