Leksaker

Nästan en Waldorfdocka

7 november, 2015

Har tänkt ett tag att sy en docka till lillkillen här hemma, googlade runt lite och blev stormförtjust och inspirerad av alla fina waldorfdockor och försökte mig på att göra en jag med.

Hittade en bra länk hos dockmormor.se om hur man gör, min docka är dock stoppad med vanligt kuddstopp istället för ull. Håret ska fixas så småningom, insåg att det garn jag rotat fram var för tjockt, så jag får minsann köpa mig något fint. Funderar på om dockan ska bli rödhårig istället kanske.

Waldorf

Det tar sin lilla stund att knåpa ihop dem, jag sydde om kroppen två gånger då benen blev oproportionerligt små i förhållande till kroppen först, men det var ett roligt och givande projekt! Och dockan har redan fått sig pussar, mat och kramar flera gånger om av sin nya ägare, och att den blev omtyckt gör såklart att jag kan försöka bortse från några mindre skavanker.

Waldorf docka sy själv

Du kanske också gillar

Kommentera gärna!

Lämna ett svar