Inredning Pyssel med barn

Filmjölksmålning

17 februari, 2015

Själv gillar jag att måla och pyssla, något som jag också gärna vill bjuda in mitt barn till att testa och få njuta av. Då min son fortfarande stoppar allt in i munnen som han får tag i, provade vi att måla i helt vanlig, ofarlig fil.

Det är hur enkelt som helst!

Filmjölk blandas med karamellfärg och sen är det bara att kladda på. Jag lät min lille måla med fingrarna och eftersom han inte kan sitta ordentligt än, låg han på magen i badrummet och verkade tycka det var skönt att kleta med filen. Lite smakade han så klart på.

När barnet målat klart måste teckningarna få chans att torka riktigt ordentligt, då luktar de inget alls sedan. Jag lade faktiskt in dem en sväng i torkskåpet hemma.

Måla barn bebis

Om teckningarna kommer i kontakt med fukt, exempelvis kondens på en fönsterruta, börjar filen mögla och stinka. I en tavelram, så som våra, behöver man inte oroa sig för det alls.

Du kanske också gillar

Kommentera gärna!

Lämna ett svar