Leksaker

Fiskespö med magneter

20 oktober, 2015

Sydde några fiskar med magneter i nosen och fixade iordning ett spö att fånga dem med.

Jag gillar att ge mitt barn leksaker som är hemmagjorda och som inspirerar till rollek. Mitt senaste alster är alltså ett metspö tillverkat av en träpinne (från panduro) som jag klätt med filttyg och garn, fäst ett snöre på och sytt fast en krok av tyg. Jag fäste också en liten träkula som “flöte” på snöret. Till detta syddes två fiskar och en krabba.

fiskespö lek fisk barn

Fiskespö lek sy själv fiskar

Inuti fiskarna och krabban samt i kroken placerades magneter. Jag valde att lägga i starkare magneter så att det ska vara lätt att fånga fiskarna och att de ska stanna kvar på kroken. Det man ska tänka på då det gäller magneter och små barn är att se till att barnen aldrig kan komma åt att få i sig en magnet, då de kan orsaka mycket stora skador vid förtäring. Tänk därför på att vara extra noga med sömmar om ni syr in magneter i något som barn ska leka med.

Så här ser delarna till en av fiskarna ut:

Fiskespel barn lek

Fenan bak är en kvadrat vikt  på mitten, de små delarna, såsom ögonen, har jag sicksackat fast innan jag sytt ihop fisken.

 

Du kanske också gillar

3 kommentarer

 • Svara Anna 21 oktober, 2015 vid 12:05

  Hej! Vilken fin blogg du har! Full av inspiration och idéer. Smart med kransen med hampasnöre… kanske kunde ha varit ett alternativ så slapp man byta hela kransen flera gånger/år. 😉

  /Anna

  • Svara Lisa 28 oktober, 2015 vid 12:40

   Tack, snälla! Kika gärna in igen 🙂

 • Svara Tinne 22 oktober, 2015 vid 21:51

  Vilken kul ide’ med fiskespö och fiskar i “mjukismaterial”. 🙂
  Jättefint sätt du presenterar dina alster på. Lätt att följa om man vill testa själv. / Tinne

 • Lämna ett svar