Inredning

Ett litet träd av tapet och en fågelholk

10 augusti, 2014

Många vill ha ett träd på väggen i barnrummet just nu och så även vi. Vi ville ge rummet lite sagolik känsla men ändå göra något som så småningom är relativt lätt att förändra, då barn utvecklas så ofantligt fort och snart kommer ha en egen vilja kring hur deras rum ska se ut och vara.

Så medan jag har chansen att faktiskt få välja det jag gillar och tror att ett barn skulle uppskatta, så får jag passa på och bestämde mig för att själv designa ett träd utav tillskurna olikfärgade tapetbitar 🙂

Tanken var att skapa ett charmigt, barnvänligt träd och jag valde därför att ha löven i flera färger och en kraftig stam. Jag provade mig fram genom att fästa bitarna på väggen med maskeringstejp för att se hur många löv som såg bäst ut och hur många färger löven kunde ha utan att det blev för spretigt.

Tapetbitar kan man både köpa som provbitar för en mindre summa och få gratis på vissa tapetbutiker, då de ger bort överblivna rullar som pysselmaterial.

Ett hus åt små fåglar

Tapet träd barnrum

På trädets stam fäste jag upp en pimpad fågelholk. Holken är inköpt på Panduro och målad vit samt tapetserad med gula detaljer. Lite tygband och snören senare så var holken redo för inflytt av fåglarna inhandlade på närmsta blomsterhandel.

Du kanske också gillar

Kommentera gärna!

Lämna ett svar