Inredning

Etiketter/skyltar till grönsakslandet

15 maj, 2016

Jag har nu börjat arbeta igen och sonen har börjat förskolan. På grund av det har skapandet legat lite på is, men nu är vi i farten igen.

Solen har strålat och därför passade vi på att städa ur och så i våra pallkragar. Förra året gjorde jag skyltar med örtnamn av fimolera med inspiration från Panduro (http://www.pandurohobby.se/Hitta-inspiration/DmpInspirations/11/78927-Skyltar-av-fimolera). Den vita leran ser dock inte längre lika fräsch ut och jag blev sugen på att skapa nya.

image

Årets varianter blev också av lera, i en stenliknande fimolera. Jag kavlade leran tunt och skar ut en droppformad skylt. På den tryckte jag texten med hjälp av en gammal linjal från tidiga skolåldern där alla bokstäver fanns utskurna. Ett litet hjärta fick bli pricken över i. Leran är inte vattenfast, men med hjälp av ett utomhuslack avlöstes det problemet.

image

Innan jag kom så långt provade jag en enklare variant genom att bara trycka grönsaksnamnen med järn direkt på en lite tjockare blomsterpinne.

image

Du kanske också gillar

Kommentera gärna!

Lämna ett svar