Leksaker

Doktorsväska med tillbehör

11 december, 2015

Sonen hittade en fin röd väska i papp när vi kikade in på Systrarna Grene under vår tripp till Köpenhamn. Den har nu förvandlats till en doktorsväska, som han ska få i julklapp.

Det blir inte lika mycket pysslat nu så här inför jul som i vanliga fall. Man måste ju hinna med att baka och stå i lite också. Men en doktorsväska har det som sagt blivit.

Doktorslek sy själv

Leksaker doktor

Av ett gammalt lakan och några stuvbitar blev det även stetoskop, doktorsrock, blodtrycksmätare och termometer bland annat. Att skapa leksaker är ju tacksamt då de inte behöver bli så där värst lika originalen för att bli uppskattade. Genom att sy själv blev det en billig och personlig leksak, och vi kunde ju till och med undvika lite plast i och med att de flesta doktorsleksaker faktiskt tillverkas i det materialet annars.

Stetoskop blodtrycksmätare sy själv

Doktorsrock barn

Men några plastsaker blev det ju ändå… För att komplettera leken behövdes ju även medicinburkar och en spruta. Den ska vi fixa genom makens arbete inom vården. De har stora plastprutor där, likadana vi använde när vi sondmatade sonen som liten, som skulle passa perfekt.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  • Svara Tezz 11 december, 2015 vid 21:14

    Herregud vad fint! (Och jag tycker nog julbak räknas som pyssel också). Nu kände jag att mina barn nog också önskar sig ett finare doktors-kit!

    • Svara Lisa 11 december, 2015 vid 22:48

      Tack, kul att du tycker det! Det slänger du ju lätt ihop 😉

    Lämna ett svar