Leksaker Pyssel med barn

Buss och brandbil byggda av en liten och en stor

6 juli, 2016

Vi har semester och därför är våra projekt lite för stora för att visa upp här. Bland annat skruvas det trall och sågas reglar så det står härliga till. Men en liten en tycker att alla verktyg som tas fram är intressanta, så vi provade dem och passade på att bygga lite tillsammans.

Av en 45×45 mm regel tillkapades lagom långa bitar för att tillverka en buss och en brandbil. Mycket färg gick det åt, och lite tyg till fönster, glasspinnar till stege, en plugg som blåljus, randig tejp till grillen och många hjul och spik.

Barnet som såklart var med och hjälpte till med det mesta, blev mycket nöjd med vad vi åstadkom. Idag ville han dock inte kladda ner sina händer med lim utan krävde att jag skulle fästa fönster med mera där han limmat med limspateln (lim som blir färglöst efter torkning är mycket tacksamt!) varpå detaljerna kanske sitter lite rakare än vad de gjort annars.

Jag ser fram emot när han själv kommer med idéer kring vad han vill skapa och hur han vill göra det. Än så länge blir det ju mycket guidning, men det är ju kanske inte så konstigt om man inte ens är två år än. Jag tror att det är viktigt för barn att få prova så många olika tekniker, verktyg och material som möjligt för att sedan själva kunna vara riktigt kreativa i sitt skapande.

image

Du kanske också gillar

Kommentera gärna!

Lämna ett svar