Trädgård

Altanbygget pyntas med vatten åt små bin

23 juli, 2016

Nu börjar sommarens altanprojekt lida mot sitt slut och jag får börja dekorera och ordna till. I och med detta fixar jag även en liten rastplats åt trädgårdens viktiga små bin.

Från mina föräldrar fick jag ett litet miniväxthus som placerades utmed kanten på altandäcket tillsammans med några krukor med ätbara växter. Helt plötsligt blev den lilla extra altandelen den jag tycker blivit en av de mysigaste delarna i trädgården. Det förväntade jag mig inte alls då vi inledde projektet.

image

Enligt WWF så kan man hjälpa bina lite grann genom att ordna någonstans för dem att dricka en uns vatten under de varma sommardagarna. Bina behöver vi ju, så jag tog en kruka och fyllde med fina stenar från semesterns promenader längs Danmarks vackra stenstränder, två stora snäckor fick också plats. Eftersom stenarna sticker upp över kanten på krukan behöver de små krypen inte oroa sig för att drunkna även om det regnat så att krukan blir överfull. Ett enkelt sätt att hjälpa dem lite på traven så att de kan fortsätta pollinera mina frukter, bär och blommor 🙂

Du kanske också gillar

Kommentera gärna!

Lämna ett svar